concert_in_cothen_2021-2022001004.jpg
concert_in_cothen_2021-2022078003.gif
concert_in_cothen_2021-2022078002.gif
Concert in Cothen
Concerten
Bezoekersinformatie
Meer over CiC
Contact
Geschiedenis
Foto's
Sponsoren en links
24 november 2019 - Klezmajeur
© 2019, Concert in Cothen
Locatie concerten: PKN kerk aan de Brink in Cothen
Indien u onze nieuwsbrief of jaarprogramma nog niet ontvangt, kunt u die aanvragen door een e-mail te sturen.
info@concertincothen.nl
Aanvang: 13.00 uur. Kerk open 12.30 uur. Vol is vol.

Entree: 10 euro (meer hoeft niet - geen pin-; jonger dan 18 gratis)
Steun is altijd welkom op
IBAN: NL53 RABO 0312 3128 14 t.n.v. A. Bosman, Odijk
Meer informatie over Klezmajeur vindt u op:
http://www.klezmajeur.nl/index.html
concert_in_cothen_2021-2022078001.jpg
Onvervalst Klezmer:


Cora van den Berg - Viool en Zang
Erwin Engelsma - Klarinet en Zang
Heleen 't Hart - Accordeon
Onno van Hagen - Contrabas
Op zondag 24 november komt - en niet voor het eerst - bij ons spelen en zingen het Klezmer ensemble Klezmajeur, bestaande uit Cora van den Berg (viool en zang), Erwin Engelsma (klarinet en zang), Heleen 't Hart (accordeon) en Onno van Hagen (contrabas).

Ditmaal zal dat gaan onder de titel Simches en Tsores (vrolijke dingen, ellende en kopzorgen), want Klezmer is volksmuziek , muziek zoals die vanaf 1760 ongeveer in Oost-Europa is ontstaan door toedoen van Joodse en Zigeuner muzikanten in een mix van Turkse, Griekse en Arabische muzikale elementen. Die kan uitbundig vrolijk zijn, - feestmuziek om op te dansen, maar ook zeer melancholisch als er iets droevigs is om te herdenken, kortom alles dat maar in het leven heftig op 's mensen gemoed kan inwerken. Muziek van het leven, om het maar eens kort te zeggen.

De muzikanten hebben allen een achtergrond in volksmuziek, violiste en contrabassist hebben bovendien nog extra ervaring opgedaan door het spelen in zigeunerorkesten. Muzikaal zijn wij dus in uitstekende handen zoals ons trouwens al bleek uit hun eerdere optreden bij ons. Maar dat niet alleen. Niet voor niets hebben zij zich met de naam Klezmajeur getooid, want ook het verbale element is sterk in hun présence vertegenwoordigd. Niet alleen fascinerende muziek, ook boeiende verhalen staan ons dus te wachten. Zij schuwen de improvisatie hierbij niet en het heeft ons dan ook niet verbaasd dat zij ons een speciaal aanbod doen: "Om ervoor te zorgen dat u zich prima op uw gemak voelt bij de stukken geven we een korte uitleg die we ter plekke aanpassen bij de belangstelling van het publiek".

Het is dus onverstandig om thuis te blijven!