concert_in_cothen_2021-2022001004.jpg
concert_in_cothen_2021-2022077003.gif
concert_in_cothen_2021-2022077002.gif
Concert in Cothen
Concerten
Bezoekersinformatie
Meer over CiC
Contact
Geschiedenis
Foto's
Sponsoren en links
20 oktober 2019 - Dividivi3
© 2019, Concert in Cothen
Locatie concerten: PKN kerk aan de Brink in Cothen
Indien u onze nieuwsbrief of jaarprogramma nog niet ontvangt, kunt u die aanvragen door een e-mail te sturen.
info@concertincothen.nl
Aanvang: 13.00 uur. Kerk open 12.30 uur. Vol is vol.

Entree: 10 euro (meer hoeft niet - geen pin-; jonger dan 18 gratis)
Steun is altijd welkom op
IBAN: NL53 RABO 0312 3128 14 t.n.v. A. Bosman, Odijk
Meer informatie overDividivi3 vindt u op: http://www.dividivi3.nl/
concert_in_cothen_2021-2022077001.jpg
Een programma rond de muziek van Astor Piazolla.


Rieneke Brink – fluit
Paloma de Beer - hobo
Ilse Eijsink – klarinet
 Zondag 20 oktober kunnen wij ons verheugen in het weerzien en weerhoren van het blaastrio Dividivi3 dat ruim vijf jaar geleden bij ons optrad. Destijds bestaande uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Jesse Faber (klarinet), een samenstelling die ongewijzigd is op de klarinettiste na want dat is nu Ilse Eijsink die al evenzeer past in het ‘eigenwijze’ trio (hun eigen woorden) als haar voorganger.
 Dat eigenwijze zit hem vooral in hun lust om van gebaande paden af te wijken, het avontuur te zoeken en niet terug te deinzen voor andere gelegenheden dan de concertzaal om op te treden. Uitstapjes naar andere muziekstijlen als tango en jazz horen daarbij, optredens op rondvaartboten en scholen, muziek maken bij een animatiefilm over het wedervaren van een koekoek, om maar iets te noemen.

 Eigenlijk is het verwonderlijk – zoals wij vijf jaar geleden al schreven – dat voor deze prachtige combinatie van klankkleuren niet veel meer is gecomponeerd dan er bestaat, vooral ook omdat door inschakeling van de piccolo-fluit, de althobo of de hobo d’amore en de basklarinet het coloriet en het bereik van hoog en laag nog aanzienlijk uit te breiden is. Er liggen dus voor componisten veel tot nog toe ongebruikte kansen die evenwel door vaardige arrangeurs wel benut zijn, onder anderen door de leden van Dividivi3 zelf.

 Daarvan zullen wij horen in muziekstukken van Piazzolla, Gershwin en Ginastera. Van Ginastera (1916-1983), - een belangrijke Argentijnse componist - is er ook een origineel stuk op het programma voor fluit, hobo en basklarinet. Dezelfde bezetting als voor de triosonate van Bach die zal worden uitgevoerd en waarbij de basklarinet vermoedelijk de oorspronkelijke continuo partij voor haar rekening neemt.

 De naam van het trio is ontleend aan de ontmoeting met de dividivi-boom tijdens een Caraïbische tournee. Een exotisch aandoende boom, gevormd door de wind, zoals de muziek van het trio gemaakt wordt door hun adem.