concert_in_cothen_2021-2022001004.jpg
concert_in_cothen_2021-2022050002.gif
concert_in_cothen_2021-2022050001.gif
Concert in Cothen
Concerten
Bezoekersinformatie
Meer over CiC
Contact
Geschiedenis
Foto's
Sponsoren en links
© 2016, Concert in Cothen
21 februari 2016 - Duo +
Sabine Canton - harp
Wouter van Breugel - fluit

Altijd een avontuur en ontroering.
Klik hier voor meer informatie over Duo +
duo_plus_2011.jpg
Zondag 21 februari wacht ons een optreden van een harp-fluitduo dat zich heel intrigerend tooit met de titel ‘Duo +’ , waarbij de plus duidt op diverse derden die zij- al naar gelang het betrokken project dat zij onder handen hebben dat wil - inschakelen bij hun uitvoeringen. Die derde behoeft niet altijd een musicus te zijn, ook componisten, beeldende kunstenaars, dichters, filmmakers en choreografen kunnen in aanmerking komen. Maar een vaste gaste is toch wel vooral altvioliste Yvonne van de Pol met wie zij het trio TriDali vormen, een trio dat internationaal prijzen heeft gewonnen, composities voor zich heeft laten schrijven en overal ter wereld opgetreden is; één van die plaatsen was het dorp Cothen en bij die gelegenheid maakten zij op ons zo veel indruk dat wij ze graag nog eens hebben uitgenodigd. Ditmaal zonder de altiste dus, maar die zien en horen we misschien dan wel weer de volgende keer.

Duo+ heeft een voorkeur voor muziek uit de laatste anderhalve eeuw en zal ons vergasten op een programma prachtige liederen, ‘Lieder ohne Worte’ als het ware, met sprekende titels uitgerust, dat wel, waarbij de luisteraar onder geleide van de melodieën en klankkleuren zelf zijn verhaal mag spinnen. De uit te voeren werken zijn Songs of a Clown van Erich Wolfgang Korngold (1897-1957), Coco (voor harp en loopstation) van Eef van Breen (1978), Chansons grises van Reynaldo Hahn (1874-1947), Dieci Arie Variate nr 3 (voor fluit solo) van Saverio Mercadante (1795-1870) en Chansons Bilitis van Claude Debussy (1862-1918).

Wouter van Breugel, de fluitist, heeft een passie voor de klassieke kamermuziek en probeert met interactieve concerten deze ook meer toegankelijk te maken voor een jong publiek. Hij treedt regelmatig op als jurylid tijdens het Benelux Fluitconcours en hij werkte in het verleden voor de Young Musicians Academy in Tilburg en gaf fluitles en methodiek aan het Fontys Conservatorium. Deze zomer organiseert hij de eerste editie van Flutopia, een avontuurlijke fluitvierdaagse voor gevorderde fluitisten.

Sabien Canton is de vaste harpiste van Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek. Met dat ensemble bereisde zij een groot aantal landen (o.a. Finland, Italië, China, Zuid-Afrika). Ook zij is als docente verbonden aan het Fontys Conservatorium. Ze ontwikkelde een harpmethode die als Harpologie in twee delen, intro en duetten, vertaald in vier talen hun weg in de wereld gevonden hebben. Een zeer bevlogen voorvechtster van de Nederlandse cultuur, redactielid van het Nederlands Harp Bulletin en artistiek betrokken bij het Dutch Harp Festival.

Programma: 'LIEDER OHNE WORTE'

Erich Wolfgang Korngold (1897 - 1957) - Songs of a Clown
Eef van Breen (*1978) - Coco (voor harp en loopstation)
Reynaldo Hahn (1874 - 1947) - Chansons grises
Saverio Mercadante (1795 - 1870) - Dieci Arie Variate nr 3: (flauto solo)
Claude Debussy (1862 - 1918) - Chansons Bilitis