concert_in_cothen_2021-2022036003.gif
concert_in_cothen_2021-2022036002.gif
Concert in Cothen
Concerten
Bezoekersinformatie
Meer over CiC
Contact
Geschiedenis
Foto's
Sponsoren en links
concert_in_cothen_2021-2022006015.jpg
16 februari 2014 - Dividivi3
Indien u meer informatie wilt over Dividivi3, zie:
www.dividivi3.nl
Rieneke Brink - fluit
Jesse Faber - klarinet/basklarinet)
Paloma de Beer - hobo/althobo
Twee jaar geleden hadden wij een rietkwintet, “Pentatiek” genaamd, te gast dat ons de wind door het riet heeft laten horen. Op zondag 16 februari vindt een dergelijk optreden plaats maar dan in verkleinde vorm als bij ons komt spelen het blaastrio Dividivi3, bestaande uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Jesse Faber (klarinet). Wanneer u dat pentatonische concert destijds hebt meegemaakt zult u misschien zelfs een enkel gezicht kunnen herkennen.
Eigenlijk is het verwonderlijk dat voor deze prachtige combinatie van klankkleuren niet veel meer gecomponeerd is dan er bestaat, vooral ook omdat door inschakeling van de piccolo-fluit, de althobo of de hobo d'amore en de basklarinet het coloriet en het bereik van hoog en laag nog aanzienlijk uit te breiden is. Er liggen dus voor componisten veel totnogtoe ongebruikte kansen die evenwel gelukkig door vaardige arrangeurs wel benut zijn, onder anderen door de leden van Dividivi3.
Zo kunnen wij te horen krijgen een selectie uit de Goldbergvariaties van Bach, Deux Arabesques van Debussy, een Vater unser van Pärt en variaties op 'La ci darem la mano' van Beethoven om maar enkele bekende componisten te noemen. Daarnaast bevat het programma een Suite d'Amélie van Y. Tiersen, een Divertimento van M. Arnold en een Medley met liedjes van Wim Sonneveld.

Van veel belang voor het bestaan van Dividivi3 is een Caribische tournee geweest die zij enkele jaren geleden gezamenlijk hebben gemaakt. Niet alleen heeft deze onderneming zeer tot de hechtheid van hun triospel bijgedragen, maar ook tot de naamgeving van hun trio geleid. Zij zagen aldaar voor het eerst de dividivi-boom die zeer tot hun verbeelding sprak omdat deze exotisch aandoende boom zich geheel laat vormen door de wind. En dat leek hun een mooie metafoor voor hun trio.

Programma:
JS. Bach - Goldbergvariaties (selectie); arr. Paloma de Beer
C. Debussy - deux arabesques; arr. Jaap Wisselink
Y. Tiersen - suite d'amélie; arr. Paloma de Beer
A. Pärt - Vater Unser; arr. Rieneke Brink
L. van Beethoven - Variaties op 'La ci darem la mano'; arr. Dividivi3
M.Arnold - Divertimento
concert_in_cothen_2021-2022036001.jpg